Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین گروه‌هایی از مردم پس از این اعلام رئیس‌جمهور در روز یکشنبه به خیابان‌های شهر تونس پایتخت کشور ریختند و به جشن و پایکوبی و به صدا در آوردن بوق‌های ماشین‌ها پرداختند و صحنه‌هایی ایجاد کردند که یادآور انقلاب ۲۰۱۱ بود که دموکراسی را به این کشور آورد و اعتراضات «بهار عربی» در سراسر  خاورمیانه برانگیخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خودروهای نظامی ساختمان پارلمان را در ساعت پایانی یکشنبه احاطه کردند. شاهدان می‌گویند هنگامی که این وسائل نقلیه در بیرون پارلمان ظاهر شدند، مردم گردآمده در خیابان‌های مجاور شادی می‌کردند و سرود ملی کشور را می‌خواندند.

تلویزیون دولتی تصاویری از رئیس‌جمهور سعید را نشان داد که در ساعات ابتدایی روز دوشنبه به جمعیت شادمان از تصمیم او در برکناری دولت پیوسته بود.

اما اپوزیسیون بلافاصله سعید به ترتیب دادن کودتا متهم کرد و از حامیانشان خواست تا خشم را خود را نسبت به این اقدام نشان دهد.

راشد غنوشی، رهبر حزب اسلام‌گرای میانه‌روی حزب «النهضه» و سخنگوی پارلمان در یک پیام ویدئویی گفت مردم باید «مانند ۱۴ ژانویه ۲۰۱۱» - اشاره به تاریخ شروع انقلاب تونس که دموکراسی را به این کشور آورد-  به خیابان‌ها بیایند.

غنوشی گفت: «ما این نهادها (دولت و مجلس) را همچنان مستقر می‌دانیم و طرفداران النهضه و  مردم تونس از انقلاب دفاع خواهند کرد.»

هنوز روشن نیست که میزان حمایت مردمی از اقدامات رئیس‌جمهور سعید بر ضد دولت شکننده مشیشی و پارلمان تقسیم‌شده کشور چقدر است. اما سعید در مقابل هر واکنش خشونت‌آمیز هشدار داد.

سعید در بیانیه‌ای تلویزیونی گفت: «به هر کسی که به فکر دست بردن به سلاح است، هشدار می‌دهم...و هر کسی که گلوله‌ای شلیک کند، نیروهای مسلح با شلیک گلوله به او پاسخ خواهند داد.»

پیش از این تحولات، هزاران نفر از تونسی‌ها در چندین شهر برای اعتراض به احزاب حاکم که آنها را به سوء مدیریت اقتصادی، فساد و ناتوانی در پیشگیری از میزان‌های فزاینده عفونت‌های کرونا متهم می‌کنند، به خیابان‌ها آمدند.

سعید اقداماتش را مطابق با قانون اساسی تونس دانست و به ماده ۸۰ این قانون برای سلب مصونیت اعضای پارلمان استناد کرد.

او گفت: «قانون اساسی اجازه انحلال پارلمان را نمی‌دهد،‌ اما اجازه معلق شدن کار آن را می‌دهد» و به ماده ۸۰ اشاره کرد که امکان چنین اقدامی را در موارد «خطر فوری» فراهم می‌کند.

سعید گفت که قدرت اجرایی کشور را «با کمک» دولتی به ریاست یک نخست‌وزیر جدید که خودش به عنوان رئیس جمهور منصوب می‌کند، به دست می‌گیرد.

سعید که به هیچ کدام از احزاب تونس وابسته نیست، سوگند یاد کرد که نظام پیچیده سیاسی این کشور را که فساد آن را فرا گرفته است، اصلاح کند. آخرین انتخاباتی که در تونس برگزار شد به ایجاد یک مجلس تقسیم‌شده انجامید که هیچ حزبی در آن بیش از یک چهارم کرسی‌ها را در دست ندارد.

حزب النهضه که پیش از انقلاب تونس ممنوع شده بود، از سال ۲۰۱۱ تاکنون موفق‌ترین حزب در انتخابات و همیشه عضوی از دولت‌های ائتلافی پیاپی بوده است.

تونس به علت شیوع کرونا که تا به حال به مرگ ۱۸۰۰۰ نفر در این کشور حدود ۱۲ میلیون نفری انجامیده است، به شدت تحت فشار بوده است.

با وجود اینکه یک دهه از انقلاب ۲۰۱۱ تونس که به سرنگونی دیکتاتور زین‌العابدین بن‌ علی انجامید، می‌گذرد، تونس همچنان دستخوش کشاکش مزمن سیاسی مانده است که مانع از تلاش‌ها برای احیای خدمات عمومی فروپاشیده کشور شده است.

چند دستگی در طبقه سیاسی تونس مانع از آن شده است که دولت‌های مداوم و موثری در این کشور تشکیل شوند.

سعید از هنگام انتخاب به مقام ریاست‌جمهوری کشور در سال ۲۰۱۹ در حال زورآزمایی با مشیشی و غنوشی بوده است. رقابت بین آنها مانع از انتصاب وزیران و اختصاص منابع برای حل بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی تونس شده است.

در همین زمینه:

تصاویر | بهار عربی و بیداری اسلامی؛ ۱۰ سال بعد کد خبر 616724 برچسب‌ها تونس بهار عربى

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: تونس رئیس جمهور خیابان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۷۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید ابراهیم رئیسی در جلسه عصر امروز یکشنبه هیئت دولت، سرکوب شدید اعتراضات دانشجویی ضد صهیونیستی و ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان در دانشگاه‌های غربی بویژه در آمریکا را برگ دیگری از رسوایی مدعیان آزادی بیان عنوان و تصریح کرد: امروز به برکت خون مطهر شهدای مظلوم غزه چهره واقعی تمدن غربی بیش از پیش برای مردم جهان آشکار و مشخص شده است که مدعیان آزادی بیان، به چیزی غیر از حفظ سلطه‌گری خود پایبند نیستند.

بنا به روایت فارس، رئیسی در ادامه، خیزش دانشجویان، اساتید و نخبگان غربی در حمایت از مردم مظلوم غزه را رویدادی بزرگ و دارای ابعادی گسترده توصیف کرد و ضمن تقدیر از نقش‌آفرینی رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی در آشکار کردن و به تصویر کشیدن ماهیت بدون روتوش غربِ مدعی افزود: بدون تردید این خیزش و بیداری در مقابل ظلم و جنایت و سلطه‌گری با اعمال خشونت، ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد.

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه امروز هیئت دولت با تاکید بر اهمیت موضوع کنترل و نظارت مدیران بر عملکرد زیر مجموعه خود،‌ تصریح کرد:‌ آنچه از ابتدای دولت نیز تحت عنوان گشت ارشاد مدیران مطرح شد تاکیدی بر اهمیت موضوع نظارت درون سازمانی بر عملکردها، پیش از نظارت و بازرسی از سوی دیگر نهادها بود که باید به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد.

وی در ادامه ضمن ابراز رضایت از گزارشات مسئولان اقتصادی دولت درباره کاهش تورم، کنترل و کاهش رشد نقدیندگی و کاهش قیمت ارز، استمرار این روند را نیازمند کنترل و مراقبت ویژه دستگاه‌های مربوط دانست و در این راستا تشکیل منظم شورای اقتصاد و ستاد تنظیم بازار را ضروری دانست.

رئیسی همچنین برنامه بازدید خود از مناطق ۱۷ و ۱۸ شهر تهران را اقدامی در راستای سفرهای استانی و ارتباط نزدیک با مردم این مناطق به منظور پیگیری و رفع مشکلات‌شان دانست وبا بیان اینکه حضور مسئولان در میان مردم و ارتباط نزدیک با آنها از نظر اثرگذاری هیچ جایگزینی ندارد،‌ از همه وزرا خواست ضمن توجه ویژه به ارتباط‌گیری با مردم و شنیدن مشکلات و مطالبات آنها برای آن بخش از مردم جامعه که امکان ارتباط مستقیم با دولتمردان ندارند نیز برنامه‌ریزی کنند.

رئیسی ناظر به گزارش وزیر راه شهرسازی درباره ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز در جاده‌های کشور، تصریح کرد: اقتضای قانون و تدبیر نیز آن است که ما با پیشگیری قبل از وقوع حادثه نسبت به رفع زمینه‌های آن اقدام و تا جایی که امکان دارد از وقوع خسارات و حوادث جلوگیری کنیم.

در ابتدای این جلسه معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به حضور و بازدید رئیس جمهور محترم و تعدادی از وزرا در مناطق ۱۷ و ۱۸ تهران ، این اقدام را اولین برنامه از سلسله برنامه‌های بازدید از مناطق مختلف پایتخت به منظور پیگیری و رفع مشکلات مردم تهران هم راستا با برنامه سفرهای استانی دانست و از تداوم آن در دیگر مناطق تهران با توجه به تراکم جمعیتی موجود در پایتخت خبرداد.

معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین با اشاره به ورود دولت به موضوع کالاهای رسوبی در بنادر و گمرکات با دستور رئیس جمهور گفت‌: با اقدامات صورت گرفته میزان رسوب کالا در بنادر و گمرکات به حداقل ممکن رسیده و از میزان متوسط دنیا هم پایین‌تر است که این از دستاورد مهم دولت در دو سال و نیم گذشته است.

وی در ادامه تصریح کرد: مشکل معدود کالاهایی که از این فرایند باقی‌مانده بود نیز با پیگیری جدی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزیر جهاد کشاورزی در چند روز اخیر حل و فصل و مقرر شد این کالاها یا مرجوع شده یا برای مصرف دامی به کشور وارد شود.

وزیر جهاد کشاورزی نیز در گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای حل و فصل محموله حاوی روغن در بندر عباس که مورد تاکید جدی رئیس جمهور بود گفت: از سه کشتی حامل روغن که از سال ۹۹ وارد بندر عباس شده بودند، محموله دو کشتی از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته و ترخیص شده‌اند و محموله سوم که مورد تایید مراجع ذی‌صلاح قرار نگرفت،نیز با پیگیری‌ها صورت گرفته از سوی معاون اول رئیس جمهور،‌ مالک محموله پذیرفت با پرداخت هزینه بارگیری و حل و نقل، محموله سوم را مرجوع کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در جلسه امروز به تقدیر رهبری معظم انقلاب از نظام سلامت کشور به‌عنوان یکی از قوی‌ترین و بی‌نظیرترین نظامات سلامت در منطقه و همچنین خدمات وسیع درمانی و پزشکی به مناطق محروم که در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بی‌نظیر است اشاره کرد و گفت‌: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تلاش مضاعف این روند را ادامه خواهد داد و با بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های نظارت بر سلامت و درمان به صورت مستمر سلامت مردم را پایش و کنترل می کند.

وزیر راه و شهرسازی نیز گزارشی از بهره برداری از ۸ هزار ۴۰۰ واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در استان آذربایجان شرقی ارائه کرد و گفت: خوشبختانه تا امروز عملیات اجرایی ۲ میلیون و ۵۴۰ هزار واحد مسکونی در بخش‌های مختلف از جمله ۲۶۴ هزار واحد در بافت فرسوده و ۵۰۰ هزار واحد روستایی آغاز شده و در فرایند ساخت قرار دارند و همچنین ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ مسکن مهر نیز تحویل شده است.

وزیر راه و شهرسازی همچنین به اقدامات صورت گرفته در اصلاح و رفع نقاط حادثه خیز جاده‌ای در دولت مردمی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۷۲۵ نقطه حادثه‌خیز جاده‌ای اصلاح و رفع شده و امسال با هدف‌گذاری صورت گرفته بنا داریم مشکل نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای را تا حد زیادی حل کنیم که البته این مهم به ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وزیر دادگستری نیز در این جلسه از به صفر رسیدن پرونده پرداخت دیه از بیت المال خبر داد و افزود:‌ در سال گذشته برای اولین بار در این دولت توانسته‌ایم پرونده‌ پرداخت دیه‌هایی که به عهده دولت بوده با کمک سازمان برنامه و بودجه به صفر برسانیم و درصدد هستیم مشکل تعداد اندکی از پرونده‌های باقی‌مانده که دارای اشکال و ایراده بوده نیز رفع کنیم.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900759

دیگر خبرها

  • رئیسی: به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران باید در دستورکار وزرا باشد
  • رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است
  • رئیسی : گشت ارشاد مدیران در دستور کار وزرا باشد
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشد
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • (تصاویر) خیابانی که قرار بود شانزلیزه ایران شود
  • هزینه فایده سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟
  • ایران تنها کشوری است که با تمام قدرت علیه اسرائیل ایستاده است