Web Analytics Made Easy - Statcounter

وبلاگ > مهاجری، محمد - حتی اگر مخالف و منتقد مرحوم دکتر شریعتی باشیم ، شهرت نیکش در بین اصحاب فرهنگ یک کشور بیگانه ، غرورمان را برمی انگیزد.

آنقدر که تونسی ها شریعتی را می شناسند، ما ایرانیها ابن خلدون چهره بسیار نام آور تونس را نمی شناسیم. روزنامه نگاران و اصحاب قلم تونس برای اینکه اثبات کنندایران را خوب می شناسند، نام دکترعلی شریعتی را بر زبان می آورند و از او به عنوان یک جامعه شناس برجسته یاد می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شریعتی در فرانسه زیسته و تحصیل کرده و نخبگان تونسی هم در همین کشور درس خوانده اند،و این آشنایی به همین دلیل ایجاد شده. اما اینکه افرادی در تونس اندیشه های شریعتی را می شناسند در حالی که همسن فرزندان او هستند ، جالب است.

***

گفتمان انقلابی در تونس تنها 6-7 سال سابقه دارد. راشدالغنوشی که از مخالفان زین العابدین بن علی بود و سالها به اجبار در لندن زندگی می کرد بعد از انقلاب به کشورش برگشت. جمله مهم و بیاد ماندنی الغنوشی هنگام ورود به تونس این بود:"من خمینی نیستم". صلاح الدین جورشی از تحلیلگران تونسی که در این سفر با او حرف زدیم در باره این جمله غنوشی تعبیری شنیدنی دارد. او معتقد است مقایسه امام خمینی با غنوشی خطاست. و اضافه می کند طرفداران امام خمینی بسیار جدی و صادق بودند و درک سیاسی داشتند، حال آنکه نه انقلاب تونس اسلامی بود و نه قاطبه انقلابیون،فهم سیاسی داشتند.

جورشی این را هم اضافه می کند که امام خمینی از فرهنگ غرب بریده بود حال آنکه راشدالغنوشی با تفکر غرب مشکل ندارد و به همین دلیل دمکراسی را جایگزین اندیشه دینی کرده.

او به یک پارادایم هم معتقد است. می گوید ایران کشوری با استقامت است اما در تونس برای پیشرفت امور راهی جز باز کردن درها به سوی غرب نداریم.

جورشی در پاسخ یکی از اعضای هیات که می گوید:"آیا قبول دارید که انقلاب تونس مدیون فیس بوک است" پاسخ می دهد رسانه های اجتماعی نقش بسیار بزرگی در انقلاب ایجاد کردند و حال آنکه زین العابدین بن علی(رئیس جمهور وقت) این قدرت را باور نمی کرد. انتشار عکسهای خودسوزی یک جوان در فیس بوک،مردم را به حرکت درآورد و ظرف چندهفته حکومت قبل را برانداخت.

این روزنامه نگار سابق که در دوران قبل از انقلاب حدود 12 سال ممنوع القلم بوده است بدون تعارف و رودربایستی با ما، در پاسخ به این سوال که" چرا بعد از انقلاب در کشورتان برخی قوانین تصویب شده که با شرع اسلام مغایرت دارد؟" می گوید شاید شما هم روزی در کشورتان ناگزیر به برخی تجدیدنظرها شوید!

از اینجا بحث کمی چالشی می شود اما او می گوید حزب اسلامی النهضه اگر می خواست ، دینی فکر و عمل کند الان نمی توانست در قدرت باشد!

جورشی البته یک مسلمان است اما حرفهای او کاملا بوی سکولاریسم می دهد. اما فارغ از اینکه قبولش داشته باشیم یا نه، عبارتی می گوید که درس آموز است:"بعد از انقلاب باب گفت و گو بین همه اندیشه ها باز شده و جامعه از لاک دوران امنیتی حکومت بن علی ، خارج شده است".

***

روز جمعه هنگام عبور از نزدیکی یک مسجد که در محله ای مرکزی قرار داشت، تعداد زیادی از نمازگزاران جمعه را در حال ترک مسجد شاهد بودیم. این نشان می داد که حرفهای جورشی که می گفت تلاش بن علی برای دین زدایی از جامعه چندان موفق نبوده است ، درست است.( یاداوری می کنم در تونس جمعه تعطیل نیست و حضور این عده در نمازجمعه از این جهت جالبتر می نمود. )

این نکته را هم از قلم نیندازم که گرچه اذان ظهر حدود ساعت 12 است اما در مساجد،نماز جماعت ظهر به ساعت 2 موکول شده تا نمازگزاران بعد از ساعت اداری به نماز برسند. کارمندان در دو نوبت صبح و عصر به اداره می روند.

***

روزهایی که اخبار ناآرامیهای تونس در رسانه های دنیا منتشر می شد بعضی از ماها آن را نشانه یک انقلاب اسلامی دیدیم حال آنکه پایه های ان انقلاب بر اسلام بنا گذاشته نشده بود. تحلیل های غلط ما ، ما را از واقعیتهای دنیا دور کرد. کاش انقلاب تونس به عنوان یک Case Study مورد مطالعه جدی کارشناسان سیاسی،اجتماعی و فرهنگی قرار گیرد و نقاط اشتباه تحلیل های ما روشن شود.

کلید واژه‌ها : محمد مهاجری -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۶۵۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکشی یک پزشک دیگر؟/ جزئیاتی بیشتر از درگذشت متخصص بیمارستان شریعتی

به گزارش خبرآنلاین، روز گذشته (۶ اردیبهشت) رئیس بیمارستان شریعتی تهران درگذشت متخصص این بیمارستان را تسلیت گفت.

احمدرضا جمشیدی در پیامی نوشت: «خبر اندوه بار درگذشت دکتر سمیرا آل سعیدی دانشیار روماتولوژی و عضو مرکز تحقیقات روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران موجب تأثر و تألم جامعه دانشگاهی گردید. دکتر آل سعیدی جزو نوابغ و افتخارات دانشگاه بود و از دست دادن ایشان غم بزرگی را بر پیکر دانشگاه و بیمارستان به جای گذاشت و یاد ایشان برای همیشه برقلب و ذهن ما نقش خواهد بست.»

بعد از خبر درگذشت دکتر سمیرا آل سعیدی، امروز ۷ اردیبهشت، مهدی عبدوس، پزشک، در شبکه اجتماعی ایکس پرده از خبری تلخ برداشت، به گزارش پایگاه خبری چند ثانیه او در توئیتی نوشت: «خانم دکتر سمیرا آل سعیدی فوق تخصص روماتولوژی از میان ما رفت ایشان روز قبل پلن دارویی ‎خودکشی خود را با رزیدنت‌ها مطرح کرده، آنها موضوع را جدی نگرفته و سر به سر ایشان هم می‌گذارند ، مرحوم به گواهی همکاران، خوش اخلاق، فعال و با وجدان کاری بوده از ایشان یک فرزند به یادگار مانده است. شاید در لحظات آخر زندگی گفته من زنی هستم که دنیا را روی انگشتان خود می‌چرخانم اما از پس دلتنگی‌هایم بر نمی‌آیم. پزشکان بیشتر از سایر اقشار جامعه در معرض تنش و استرس‌های فراوان کاری هستند آنها سرمایه کشور هستند احترام را حفظ کنید تنهای‌شان نگذارید.»

به گزارش خبرآنلاین، سال‌ها است که نظام بهداشت و سلامت با مسئله خودکشی پزشکان، پرستاران و رزیدنت‌ها مواجه است، موضوعی که هر بار با انتشار خبر یک خودکشی دیگر به صدر اخبار برمی‌گردد.

سمیرا آل سعیدی، دانشیار روماتولوژی

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899746

دیگر خبرها

  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • قرائت قرآن و حمایت از فلسطین در برنامه تلویزیونی تونس+فیلم
  • عکس| تصاویری از کنسرت خواننده عصر جدید در کشورهای عربی/خوانندگی احسان یاسین در تونس
  • درگذشت پزشک زن بیمارستان شریعتی / آیا خودکشی کرد؟
  • آیا ادعای سید حسین نصر درباره‌ی همکاری شریعتی با ساواک حقیقت دارد؟
  • متخصص بیمارستان شریعتی تهران خودکشی کرد
  • درگذشت پزشک زن بیمارستان شریعتی؛ مرگ یا خودکشی؟
  • درگذشت یک پزشک زن بیمارستان شریعتی/ مرگ یا خودکشی؟
  • خودکشی یک پزشک دیگر؟/ جزئیات بیشتر از درگذشت متخصص بیمارستان شریعتی
  • خودکشی یک پزشک دیگر؟/ جزئیاتی بیشتر از درگذشت متخصص بیمارستان شریعتی